måndag 13 september 2010

Strandvägen T/R

Igår seglade vi Strandvägen tur och retur.
Lyckades slita barnen ifrån PC, spelmaskiner och annat.
En av Tildas kompisar följde med och verkade trivas.
Det var en fin vind, en scanmar beklagade motorgången med att han kryssade inte lika fint som vi.
Turen blev Kyrkviken - Hustegafjärden - Gåshaga - norr om Fjäderholmarna - Strandvägen - söder om Fjäderholmarna - Gåshaga - Hustegafjärden - Kyrkviken.

Satte segel i vanlig ordning så fort vi har kommit ut på Hustegafjärden, fin halvvind/slör ut, vinden vrider ordentligt med öns olika branter och höjder. Ännu mer vind vid Gåshaga ca 6 m/s och kryss så Saffran gick fint, seglar emellanåt ikapp båtar som går för motor. Liten regnskur norr om Fjäderholmarna och sedan in mot stan där vinder vrider än mer men vi lyckas att ta oss från Nacka Strand till Grönan på ett slag, gott om vrid var det.
Då det var Skeppsholmens dag så var det full aktivitet och fullt med folk på kajerna.
Liten kryss mellan Djurgården och Skeppsholmen/Kastellet samtidigt med Delfinbåtar, ångbåtar, skutor, djurgårdsfärjor men Saffran kryssar bra så det var inte problem för att sedan slöra/länsa hem. På vägen tillbaka lagom när jag börjar fundera när jag ska möta Viking Cindirella så ser jag hur hon tornar upp sig över Bockhusudden och vi möter henne just det är som smalast. Man känner ganska liten men efter denna sommar är jag van att gå nära dessa färjor. Sedan kommer Birger Jarl och Birka Princess, söndagstrafiken har kommit igång ordentligt och även W-båtarna börjar dyka upp. Så det blev en trevlig tur :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar