fredag 20 maj 2011

Lidingö Runt på Maskros

Starten verkade vid första anblicken som dålig men vårt spår hade mer vind så ganksa snabbt låg vi 1:a men LarsG kom snabb nere ifrån lä.
Med 51:an bakom oss och en oljepir så hade vi ingen fri vind och det var bara att gilla läget. Vi jobbade på och kom loss. Mycket trafik vid Högberga då vi seglade ikapp 5:or, M30:or, Neppare.
Så vi låg 2:a när vi rundade Högberga men en J/80 som snurrat gennakern kom plötsigt för styrbord i riktning mot Nacka då de hade problem och Philip kunde glida iväg.
Sedan vart det omstart utanför Gåshaga och en svag vind kom men LarsG var hela tiden steget före och Viktor var ikapp.
LarsG och Philip valde att gå nära Bogesundslandet men Viktor halkade efter.
Genom att gå nära Fågeludde så kom vi ikapp så pass att vi ledde men sedan bytte vi kant och kom i otakt med skifteståget och då låg igen LarsG och Philip före. Sedan parkerade sig Philip vid Trolldalen då vi istället höll oss nära Storholmen. Samtidigt hade vi börjat fightas med Viktor men han gick för nära Storholmen och fastnade.
Precis före Islinge var det dax för nästa omstart.
Den lilla vinden stod borta vid Djursholm så vi jobbade oss ditåt medans Philip som hade kommit loss och Viktor fastnade på Sticklinge.
LarsG låg ca tre båtlängder före oss, då fick de en egen privatare så han kunde köra spinnaker från Sticklinge till mål. Vi försökte med samma trick med hade knapp någon vind (loggen visade stundtals 0.00 knop) och såg hur övriga parkerade sig mellan Tranholmen och Lidingö.
Men en halvtimme efter LarsG var vi imål som 2:a i klassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar